Populära inlägg

tisdag 8 januari 2013

Känns det trång-bott efter jul?!


Compact living är ett uttryck som alltfler använder och känner igen sig med. Många är de som lever sina liv på dryga 30 kvm - där man ska få plats med allt som hör vardagen till. Men även andra kan känna igen sig i att man behöver en effektivare lösning kring att få plats med allt hemma (trots betydligt fler kvadratmetrar), men man vet inte hur det ska gå till - för allt känns så rörigt och att inte ens luften får plats!
Här kommer lite tips och idéer hur man kan göra.

Enjoy!


Om inte garderoberna räcker till så har bl.a. Ikea en bra lösning för kläderna. Man kan tycka att en öppen förvaring gör att det känns rörigt i ett rum, men så länge det är organiserat och man har enhetligt runtom så är det lugnt. Jag skulle kanske inte rekommendera detta om man till exempel har tapeter/golv med mycket mönster och färger, men i rummet ovan blir det en snygg inredningsdetalj.

Om du har möjlighet - bygg på höjden! Använd luften till något annat än tomrum. Om du inte kan/har råd/har möjlighet att bygga ett loft, så finns det företag som specialiserat sig på detta. Kolla t.ex. på Loftdesign där hittar du massor av snygga och praktiska idéer! 

Har du en garderob till över och behöver ett kontor? Kolla in den här fiffiga lösningen :o)

Badrum är oftast för små (enligt mig iaf) och då kan man också inreda på höjden. Som här.. Ikeas Expedit gör jobbet :o)

Och sist men inte minst.. små kök. I många lägenheter så består köket endast av ett litet pentry, och i kök har vi ju så ofta alltför mycket prylar - för de behövs för matlagning och servering. Då är det här en riktigt bra lösning.. och SNYGG!! Sätt en dörr på en skena i "gluggen" vid köket. Då kan du dra igen den när du inte vill se disken eller vad det nu kan vara, och den tar ingen plats som en vanlig dörr. Himla bra! :o)

Det var det för nu.. Må gott!

Bilder från: Ikea och Pinterest.

 

1 kommentar: