Populära inlägg

onsdag 18 januari 2012

Bohemian Chic - Back to basic II

Bohemian Chic utgör en skön mix av etníska mönster, silkiga tyger (t.ex. sammet och siden), slitna möbler och detaljer fråm världens alla hörn. Stilen står för enkelhet, elegans och romantik. Och lyx! Blanda samman gammalt och nytt i färger från påfågelns vackra skrud - och vipps.. Ditt hem är glödhett som.. Ja, som vad som helst som är glödhett ;o)


 Bohemian Chic inspireras av både hippiekulturen och romernas kringresande liv. Stilen är som ett kulturellt lapptäcke där öst möter väst och där norr möter söder. Här kommer lite inspirationsbilder. Enjoy!

Härligt färgglad mix a´la Bohemic Chic! 

Den här supersnygga stolen finns hos Dis.

Egyptiska lampor finns på Spiti för 1795 kr. Vill ha!

Udda, unik och personlig glad-lampa!

Underbar puff från Spiti för 1595 kr. Finns i fler färger - men själv ÄLSKAR jag ju turkost :o)

Inspirationsbild från Indiska

Om jag hade det här golvet hemma i mitt kök så skulle jag aldrig lämna rummet!

Och avslutningsvis kommer två finfina kuddar från italienska Missoni. För om man inte vill köpa allt nytt -eller begagnat- så är textilier det enklaste och billigaste sättet att förändra ett helt rum. Tänk plädar, kuddar, gardiner och mattor.. Det gör mer skillnad än man kan tro!

Må gott!

Bilder: Allt i Hemmet, Dis, Spiti, http://www.sandr4.blogg.se/, http://www.husligheter.elle.se/, Indiska, Marrakech Design och Missoni genom Länna Möbler.

7 kommentarer:

 1. Supermysig stil. Skulle mycket väl kunna tänka mig det hemma hos mig...utom kanske "gladlampan", lite too much för mig. Har dock en sambo som är lite allergisk mot gamla saker (fråga mig inte varför), men det går kanske att fixa stilen i alla fall? Hur som helst tack för mycket härlig inspiration Veronica.

  SvaraRadera
 2. Vad sa jag? Allt kommer igen! Som gamla hederliga fladdermusfåtöljen. I ny kostym!! Mother

  SvaraRadera
 3. Tusen tack Carina! Verkligen superkul att du gillar både bloggen och stilen :o) Ja, jag är övertygad om att ni kan fixa bohemic chic hemma hos er.. trots att din sambo inte gillar gamla saker! Om ni blandar det ni har med tyger, detaljer etc. så blir det ju er personliga bohemiska stil. Det är vad allt handlar om - att ni trivs där ni bor! Och så kan ni ha stilen som inspirationskälla :o)

  SvaraRadera
 4. Ja.. Du hade rätt mamman :o) Och visst är fladdermusfåtöljen otroligt snygg?!

  SvaraRadera
 5. Snyggt jobbat Veronica - Gillar´t!!! =0) /Anna

  SvaraRadera
 6. Skulle heller inte lämna golvet (rummet) om jag hade dom plattorna under fötterna. :)

  SvaraRadera