Populära inlägg

söndag 15 januari 2012

Gråttgråttgrått.. eller?!

Jag fortsätter mitt tidigare inlägg om den grå trenden. Om att grått är vårt nya vita. Och visst tycker jag att många grå nyanser är supersnygga (som den blyertsgrå!), men i mitt eget hem skulle jag nog bli tungsint om allt vitt blev grått. Personligen älskar jag färger, och då gärna starka accentfärger som får mig att hajja till. Jag tycker om att leka med kontraster och använda mig av personliga och roliga detaljer - gladsaker! För mig är färger energi, och energi är ju liv.

Men det är ytterst individuellt hur vi "använder" vårt hem. Med det menar jag t.ex. hur du använder ditt vardagsrum. Vilken funktion vill du att det ska ha? Umgås du helst där, eller hämtar du kraft och inspiration där? Eller du kanske helst bara vill ta det lugnt, chilla och komma ner i varv? Själv gör jag allt i mitt vardagsrum och därför speglar det nog min personlighet på alla sätt - huvudsaken är att jag trivs i mitt hem. Och att du trivs i ditt!

Men nog om det. Nu kommer det iaf lite inspirationsbilder om hur man kan blanda det grå med lite energi.. Liv liksom.. :o)

Så läckert! Jag tycker verkligen om den japaninspirerade sängen, de raka linjerna i både säng och vägghyllor samt färgvalet.

Här har man brutit av det gråvita med en knalligt röd bumlinglampa och andra små detaljer.

Lite otippad kombination med senapsgult, men det fungerar verkligen!

Hemtrevligt sovrum i vitt, grått och vinrött

Läckra kakelplattor och annat i grått och, min favoritfärg, turkost. Me Like A Lot! :o)

Fräscht vardagsrum i vitt, grått och knalligt rosa

Bilder från: http://www.decorati0n.net/, http://www.nordicrooms.net/, QBV Design, http://www.stylerroom.se/, Elle Interiör samt Innerstadsspecialisten.

Japp, det var det.. Må gott!

5 kommentarer:

 1. Snyggt. Underbart med färg. Brittmari

  SvaraRadera
 2. Roliga bilder med de röda och gula accenterna! På 60-talet gick en film med John Lennon som hette "How I won the war". Soldaterna som dog i strid fortsatte vara med i filmen, men då i färg fast filmen var svartvit. Eller tvärsom...Hursomhelst- de där bilderna påminner! Mother of pigs.

  SvaraRadera
 3. Wow vilka läckra bilder. Blir verkligen bra med starka accentfärger till det gråa. Själv försöker jag med grått, svart och lila i vårt vardagsrum. Skulle nog egentligen behöva måla väggarna i någon vit nyans, men så var det det här med att orka.... Blir väldigt peppad av din blogg dock! :-)

  SvaraRadera
 4. Tack - jättekul att du blir peppad av min blogg! Ja, det är verkligen snyggt med starka accentfärger och ditt vardagsrum i grått, svart och lila låter snyggt! För att kringgå målning av väggarna så kan man kanske hänga upp ett ljust tyg på väggen?! Typ som en fondvägg i ett praktiskt & utbytbart material som textil.. Det är bara en idé :o)

  SvaraRadera