Populära inlägg

söndag 16 oktober 2011

Med ny kamera i högsta hugg...

...gick jag ut för att "testa den" i det vackra vädret idag. Kameran är en Nikon D7000 och lirar tydligen i en helt annan liga, än min Canon EOS 1000 D. Vilket jag märkte idag! Jäklars vad mycket finesser den har och vad fort det går att ta korten. Så jag måste erkänna att under många av dagens foton var kameran inställd på "auto". Min fotolärare Thomas skulle morra om han visste det :o)

Här är iallfall litegrann dagens "skörd"..


Jag älskar gamla industrilokaler i den här stilen. Vilket hantverk!

Den här texten fanns under en gångbro.. Någon måste ha haft alldeles för mycket fritid, men lite coolt var det!

Årtal...

Samma byggnad som tidigare, men som svartvit

Även ett kyl-hus kan bli snygg i rätt posé

Gatukonst-hjärta

Stubbar på rad längsmed Bällstaån i Sundbyberg

söndag 9 oktober 2011

Nu börjar det hända lite...

Ja, nu börjar det hända lite grejer. Jag har nu fått min F-skattesedel så att jag ka ta mig an inrednings/styling-uppdrag "på riktigt"! :o)
Jag tänker jobba med företaget (QBV Design) på deltid, till att böja med, så jag har kastat mig ut i jobbsökardjungeln också.. Letar alltså efter ett spännande och givande deltidsjobb! De arbeten jag söker är allt från trainee-reporter till behandlingsassistent till receptionist.. Jag har många strängar på min lyra! :o) Jo, och så är det nu bestämt att jag flyttar in i Studio Totals lokaler en månad tidigare - så fr.o.m. den 1:a november finns jag där!!

Idag gav jag mig ut med kameran igen och den här gången hamnade jag på Ekerö - vid Ekebyhovs slott. De har en helt fantastisk bokskog där - så många trädfoton blev det. När jag strosade som bäst där så kommer det fram en dam och börjar prata. Det visade sig att hon, liksom jag, är en glad amatörfotograf och att hon dessutom gett ut en egen fotobok! Snacka om att jag blev peppad. Så vi tog varandras adresser och ska hålla kontakt med varandra. Jättekul! Man behöver således inte en hund för att få kontakt med nya bekantskaper - det räcker med en kamera runt halsen :o)

Här är ett axplock av vad jag fotade idag - enjoy!

Den här vackra grinden hittade jag där. Fick veta att den är från 1700talet.

En ensam bänk omgiven av löv, löv, löv...

Man får verkligen en känsla av att det när som helst kan dyka upp en liten vätte i den där skogen. I like!!

Den här bilden är jag riktigt nöjd med.
Ett äkta kärleksträd!!

Och avslutningsvis - en hel knippe med träd!

Må gott...


måndag 3 oktober 2011

Välkommen hem till mig!

Sedan ett år tillbaka så bor jag i en tvårummare i Mariehäll (Stockholm) och här trivs jag jättebra! Så här kommer lite kort från mitt krypin...

Vardagsrummet som det ser ut nu.. Snart kanske jag möblerar om - igen! ;o) Soffan är från Starlands, over-size skrivbordslampan kommer från Wohn Zimmer, bordet har jag själv formgivit och snickrat och den gamla stolen är arvegods.

Jag blandar gärna gammalt och nytt.. Här har jag sängen "Malm" från IKEA, en stol från EM och både kistan och vita skåpet är arvegods. Överkastet kommer från Indiska och rya-kudden från Starlands. På sängen ligger mina underbart fint raggsockor med rosa blommmor, som min vän Jenny har designat och stickat. Och tavlan ovanför sängen har vännen Stina målat - I love it!! :o) Den lilla tavlan (som man knappt ser..) ovanför vita skåpet har jag målat.

I badrummet har jag lyft in lite färg med blommiga sugproppar på spegeln, samt den stora fina fågeln i vinyl. Från början hade jag den på väggen i sovrummet, men det bra-iga med grejer i vinyl är att man kan flytta runt dem utan att de lämnar några märken!

Under fotoutbildningen så skulle jag "försäljnings-styla" lägenheten - så därför hamnade soffan längsmed väggen istället. Tv-bänken och cd-skåpen kommer från Ikea. Den stora vackra tavlan har Kimmo Kaivato målat.



Och så den helt fantastiska balkongen på typ 10 kvm. Möblerna samt insynsskyddet kommer från Jysk. Den underbara knallrosa mattan med fåglar på kommer från vår lilla inredningsbutik (minns ej namnet nu) i Sundbybergs centrum.



söndag 2 oktober 2011

Oj!!

Oj, vad det har hät mycket sedan mina senaste inlägg! Man skulle kunna tro att jag glömt bort att jag har en blogg.. Det har jag inte och jag har haft lite dåligt samvete för att jag inte uppdaterar den :o( NU ska det bli ändring på det!

Vad har jag gjort sedan juli då?? Jo, jag håller på att starta upp mitt egna företag QBV.Design. Så nu är det namnet skyddat hos Bolagsverket och jag försöker att få så mycket grundläggande info jag bara kan, genom att gå på "Starta Eget" träffar hos både Arbetsförmedlingen, Tillväxtverket och på mässor. Nya visitkort är upptryckta. Jo, jag har fixat lokal oxå!! Kommer flytta in hos Studio Total vid årsskiftet :o) Det kommer bli perfekt!

Vad mer? Jo.. Min affärsidé är bland annat att både ta uppdrag som inredningskonsult, formgivare och homestylist - och då kan det ju vara bra att kunna ta snygga bilder. Så jag har gått en fotokurs hos This Year Photography School i Stockholm. En otroligt bred utbildning där jag lärt mig massor!

Här kommer lite kort som jag tagit under utbildningens gång..
Här övade jag på att få in rörelse i bilden.

Och samma övning här :o) Den här bilden kommer vara med i ett infohäfte om kollektivtrafiken i Stockholm!!

En liten snigel på trädet...

Hittade den här vackra vyn, med tillhörande får, i Bromma.


Vacker staty vid Drottningholms slott.

Även detta lejon fanns vid slottet.

En vilande cykel.

Bänk i svartvitt.

Vacker vattentrappa hos antroposoferna i Järna.