Populära inlägg

tisdag 18 juni 2013

What´s APP?!


Nu var det ett tag sedan som jag skrev något här.. Det har varit smått galet i mitt liv på sistone, så annat har gått före bloggen :-( Så blir det ibland. Det som bl.a. har hänt är att QBV Design (jag alltså..) har fått beställning på fyra (!!) tavlor! :-) Så galet roligt, svårt och... roligt! Haha! Tre av tavlorna är beställda av en kund - hon och hennes kille har tagit kort på skojiga djur ute i världen och nu målar jag av de fotografierna. Utifrån hur jag betraktar dem! Verkligen jättekul beställning! Den fjärde tavlan är till en vän, vars moster fyllt år - jag har fått några få riktlinjer, men i det stora hela så är det helt fria tyglar :-) OCH så har jag fått ett konsultuppdrag hos ett par i Gamla Stan! Riktig utmaning - i både utrymme, stil och form..
Berättar/visar mer när det är klart ;-)

Men nog om mig nu.. Har du följt min "turbo.foto-skola" här? Hoppas! Annars kan du kolla tidigare inlägg.

Idag är det iallafall dags för fotoapparna som kan laddas ner i din smartphone. Att fota med sin mobiltelefon har blivit väldigt populärt och det är lätt att förstå varför. Vi har den alltid med oss, den är liten och har en helt okej kamera i sig. Med olika fotoappar kan man enkelt lägga till ljus, färger, effekter etc. så fotografierna sticker ut lite och Instagram har vuxit sig kanon-stort! Många använder sig mer av Instagram än av Facebook. Instagam är ett forum där man lägger ut sina bilder och folk världen över kan titta, gilla och kommentera. Inga statusuppdateringar och relationsstatusar (om man inte vill, för om man vill så kan man lägga in det i sin egen presentation av sig själv) och annat "tjafs".

Nåväl, jag har några personliga favoriter och det är dem jag kommer att rekommendera nu - för jag kan ju inte rekommendera dom som jag inte testat, eller som jag testat men inte gillat ;-) Och eftersom jag själv har en Iphone så utgår jag från den..

Första favoriten är Instagram. Den är gratis, enkel att förstå och rolig! Tycker inte att man behöver fler argument!


Sen har vi Camera + som är en jättebra "allt-du-behöver" app! Man kan zooma, låsa fokusunkten och det finns en rad möjligheter att förbättra dina foton. Det finns filter, ramar och annat smått och gott. Ett av filtren heter "Clarity" och den får ens kort att se ut som att ett proffs tagit det. Nice! :-) Och så kostar den bara 7kr.


Med Colour Splash (7 kr) så kan man "ta bort" all färg från ett foto och bara behålla en detalj i färg - mycket effektfullt och coolt, tycker jag!Sen har vi PS Express som är en mini mobilvariant av Photoshop. Med den kan man justera "allt" som man kan i Photoshop - Få korten att se ut som skisser, med mjukt fokus etc. etc. Plus att den har filter, ramar och speciella effekter som man kan leka med. Fiffig!

Japp, det var det just nu då. Ut och lek med kameran! :-)
Må gott!

Foto: Veronica Forssling
1 kommentar:

  1. Så roligt att träffa på en bekant ängel i din blogg...Kram från MoP

    SvaraRadera