Populära inlägg

tisdag 28 januari 2014

Senaste inredningsuppdraget :-)Jag (eller egentligen mitt företag QBV Design) fick ett riktigt roligt uppdrag, som nu är klart! Uppdraget var att två pojkrum skulle inredas och fixas i ordning. Sängarna skulle vara kvar och en del andra småmöbler, men man önskade förslag på mer förvaring samt nya skrivbord för läxläsning mm. Båda pojkarna hade önskemål om att få rummen mer ombonade och mysiga - de tyckte att det kändes för högt till tak. Den ena killen ville ha ett djungelrum och den andra ett spionrum. Ojojoj va jag tyckte det här var KUL - och det absolut roligaste var att få vara delaktig i hela processen. Från planering till sista piffet !! :-) Och så här blev det.Djungelrummet före

Spionrummet före


Djungelrummet efter. För att öka mysfaktorn satte vi vajrar med ett skirt tyg i taket ovanför sängen och tanken är att lamporna ovanför ska få Alexander (han som bor där) att tänka på en stjärnhimmel. Lampan (Ikea), förvaringslådorna (Åhlen's) samt jallussiet (Bauhaus) är i typ mörk rotting/bambu för att förstärka känslan av djungel. Sängen klädde vi in i ett beige tyg som för tankarna till tältning i skogen. Mys!! :-)


På väggen satte vi upp en zebra i vinyl - himla fiffigt material! Om man tröttnar på den så tar man bara ner den - blir inga märken kvar. Kuddarna är sydda av ett riktigt djungeltyg med både färger, blad och papegojor.

I spionrummet gjorde vi på samma sätt med taket. Sängen kläddes in i ett prickigt tyg - där vissa av prickarna kamouflerats med öljetter. Man kan alltså ligga därinne och spionera utan att någon upptäcker en :-) Den turkosa lampan kommer från Mio och tyget samt mattan från Ikea. 

På väggen målade jag en spion/detektiv i tavelfärg, så den kan Noah (han som bor där) rita på hur mycket han vill! På golvet har jag klistrat fotspår i vinyl :-)

Även här använde vi oss av vinyl (cirklarna) som ska symbolisera spionhål, och cirklarna återkommer i både textilier och förvaringslådor. 

Det var det!
Må gott!

Foto: Veronica Forssling/QBV Design

1 kommentar:

  1. Fint och roligt!!! Fyndigt med titt-hålen i prickarna! Trodde du slutat med din blogg, så det var lite att uppdatera! PS. Ansiktena i tidigare blogg - jätteroliga! DS

    SvaraRadera