Populära inlägg

söndag 27 januari 2013

Passar verkligen de här ihop? Japp!



Precis som när man står i klädaffären och funderar på om vissa färger passar ihop, så kan man stå i en butik som säljer textilier/lampor/möbler/whatever och tänka samma sak. Samtidigt ser man dessa "hippa och tuffa" människor med supercoola kläder, som verkligen "sticker ut" och man (läs jag..) undrar i sitt stilla sinne varför inte typ Trinny & Susanna kan stoppa mig på stan?! Jag vill oxå sticka ut. Jag vill oxå lära mig vilka färger, texturer och hur korta kavajer jag kan ha! Oj.. Där tappade jag visst tråden - inredning var det ja!! Och färger. Nu på senvintern skriker både jag och mitt beige-iga hem efter färger. Och ibland vill man ju vara lite wild & crazy och sticka ut.. även hemma. Kan man göra det? Verkligen? JA!

Kolla vad snyggt :o)

Den här kombinationen skulle jag nog aldrig kommit på själv - men snacka om lyckopiller! Och vilken snackis när man får hem gäster :o)

Ja, typ samma kombination med turkost och orange, men här med grå-lila accentfärg.


Uj uj uj, va läckert!

Som en godis-skål :o)

Visst kan man ha rosa och rött tillsammans!?! Coolt rum..

Det var det för nu.. Må gott!

Bilder: www.pinterest.com

fredag 25 januari 2013

Tror jag kan ha myntat ett nytt ord - Garagekonst!


När jag skulle kolla om det finns fler (bild-) konstnärer än jag som plåtar garagets innanmäte, så upptäckte jag snabbt att jag bara kunde googla fram en endaste person som har upptäckt det fina med gamla skruttiga verktyg och oljiga muttrar :o) Så.. Borde inte det betyda att jag typ är pionjär i denna nya bildkonst?! Jag vet inte, men det är en rolig tanke!!

Nåväl, här kommer lite bilder tagna i ett garage i utkanten av Stockholm!

Enjoy!






                                                 Foto: Veronica Forssling/QBV Design

                                                 Må gott!

onsdag 23 januari 2013

Om man är en "Tabita" - vet man om det då?


Ja, det är en av de tankar som dragit igenom mitt huvud idag. Jag hoppas att du inte har missat Mia Skäringer´s karaktär "Tabita"?! Hon är verkligen värd att lägga märke till, och nu förutsätter jag att du vet vem jag menar :o) Idag såg jag i alla fall ett exempel av "en Tabita" och jag undrar i mitt stilla sinne om kvinnan ifråga har sett "Mia och Klara" och/eller "Mia på Grötö" och lagt märke till likheten. Vet man om sånt? Jag menar absolut inte att vara fördömande eller elak, det är bara en observation och lite skruvade funderingar. Och andra sidan så kanske någon ser mig och tänker liknande grejer - vet inte vem jag skulle kunna vara ett liknande exempel av, men och andra sidan är ju jag väldigt partisk i den här frågan!! :o)

En annan sak som slog mig idag är att jag undrar jag vad alla kollektivt pendlande människor gjorde för att avskärma sig från andra medresenärer - innan Metro började med sina gratis-tidningar och innan vi kunde plugga in musik/ljudböcker/radio i öronen? På tunnelbanan/pendeln sitter säkert 95% av alla resenärer med nosen riktad mot antingen en Metro eller annan tidning/bok, eller har sladdar som sticker ut ur öronen. Jag gör också det. Jag vill också ha någonstans att rikta uppmärksamheten och jag vill inte heller stirra på de andra som klämmer in sig i vagnen. Jag vill också "gå in i min bubbla" och försöka ignorera stressen, trängseln och den konstigt obekväma känslan som infinner sig där man trängs med en massa människor som man inte känner. Så hur gjorde man med sådant förut?! Hade "alla" med sig en bok? Tittade "alla" i taket, golvet eller ut genom fönstret? Det sistnämnda går ju finfint när man är ovan jord.. I tunnelbanan känns det bara skumt!

Sov gott!
/Veronica


lördag 19 januari 2013

Formex kort å gott :o)

Jag var inte ensam om att besöka vårens Formex-mässa! Kom dit ca 13:30 under mässans första dag och alla garderober var fulla. Som tur var lyckades jag "flirta in min jacka" i en av de fullbelagda garderoberna ändå - tack tjejer! :o)

Självklart besöker jag mässan för att kolla vad som är "hett" i vår, men framför allt är jag där för att finna inspiration och träffa nya och spännande människor. Dessa spännande killar/tjejer hittar jag alltid främst bland de nya formgivarna.. De som är mer intresserade av att knyta kontakter (som jag) och få feedback på sina verk, än de stora kedjorna som mest vill ha en fet order av mig. Sorry, men så känns det. Jag är iaf jätteglad för de nya kontakter jag knyter, och de engagerade och härliga formgivare jag stöter på i virrvarret av montrar på Nordens största mässa för inredningsfolk!!

Här kommer ett axplock av det jag gillade på vårens Formex.. Enjoy!


Blommiga krokar om fyra (sitter ihop) från danska Bloominville.

Träffade Marléne från Värmland som gör otroligt snygga tryck av blommor och blad. Hon trycker på både (som här) brickor, tyger, underlägg, block och disktrasor. Se mer på www.siraform.se

Dalkullan Anna Christians har formgivit och gjort dessa snygga bord och burkar av sin mormors gamla dukar tillsammans med betong. Riktigt snygga grejer! Här ser ni hennes fiffiga trädgårdsbord som är 60 cm höga och som man kan trycka ner i marken där man vill ha dem - dukat och klart! Se hennes produkter på www.epidemi.nu

Åh, vill ha, vill ha, vill ha! Globen Lightning visade sina coola industri-inspirerade lampor. Den här är en vägglampa, men de har liknande för både bord och golv i sitt sortiment.

Linums vårkollektion är helt underbar med sina textilier med akvarelltryck! Våren kommer - jihhha!!

Och sist kommer vi till detta ursnygga armband i skinn, med detaljer av glasögon-prydda dödskallar och "bullets" (kommer inte på vad det heter på svenska.. pinsamt!). Formgivarna är iaf By Billgren och de har sjuuuukt snygga smycken - för både hårdrock och annat :o)

Må gott!

Bilder: Veronica Forssling
 

fredag 18 januari 2013

Ja men, då kör vi då!

Idag är det feber och halsont som hägrar. Segt, men det har gett mig mycket tid att både sova och fundera. Så från och med NU kommer den här bloggen bli "bredare" och oftare uppdaterad - ni ska från och med NU få ta del av min vardag, mina märkliga tankar och underhållande betraktelser!! :o)

Eftersom det inte blivit mycket till vardag just idag då, och inte mycket till glada grejer så kände mitt ansikte att det saknade ett leende i det. När jag hittade det här kortet så var ställningen återställd..
Skönt! :-)

tisdag 8 januari 2013

Känns det trång-bott efter jul?!


Compact living är ett uttryck som alltfler använder och känner igen sig med. Många är de som lever sina liv på dryga 30 kvm - där man ska få plats med allt som hör vardagen till. Men även andra kan känna igen sig i att man behöver en effektivare lösning kring att få plats med allt hemma (trots betydligt fler kvadratmetrar), men man vet inte hur det ska gå till - för allt känns så rörigt och att inte ens luften får plats!
Här kommer lite tips och idéer hur man kan göra.

Enjoy!


Om inte garderoberna räcker till så har bl.a. Ikea en bra lösning för kläderna. Man kan tycka att en öppen förvaring gör att det känns rörigt i ett rum, men så länge det är organiserat och man har enhetligt runtom så är det lugnt. Jag skulle kanske inte rekommendera detta om man till exempel har tapeter/golv med mycket mönster och färger, men i rummet ovan blir det en snygg inredningsdetalj.

Om du har möjlighet - bygg på höjden! Använd luften till något annat än tomrum. Om du inte kan/har råd/har möjlighet att bygga ett loft, så finns det företag som specialiserat sig på detta. Kolla t.ex. på Loftdesign där hittar du massor av snygga och praktiska idéer! 

Har du en garderob till över och behöver ett kontor? Kolla in den här fiffiga lösningen :o)

Badrum är oftast för små (enligt mig iaf) och då kan man också inreda på höjden. Som här.. Ikeas Expedit gör jobbet :o)

Och sist men inte minst.. små kök. I många lägenheter så består köket endast av ett litet pentry, och i kök har vi ju så ofta alltför mycket prylar - för de behövs för matlagning och servering. Då är det här en riktigt bra lösning.. och SNYGG!! Sätt en dörr på en skena i "gluggen" vid köket. Då kan du dra igen den när du inte vill se disken eller vad det nu kan vara, och den tar ingen plats som en vanlig dörr. Himla bra! :o)

Det var det för nu.. Må gott!

Bilder från: Ikea och Pinterest.