Populära inlägg

söndag 22 april 2012

Skulle behöva större lägenhet!! ;o)

Ja, med en två med öppen planlösning så har man ju inte jättemånga väggar.. Så jag börjar fundera på vart jag ska göra av alla de tavlor som kommer ur mig :o) Kreativitets-kranen är helt öppen, och jag vill verkligen inte stänga den igen. Sååå.. Jag målar! Och tavlorna trängs på tavel-listerna. tihi. Fast det roligaste av allt är att jag börjar få beställningar! DET mår själen bra av - att människor vill ha mina alster i sina hem!! :o)

Så här kommer mina sista tillskott - några gamla har jag gjort om, och de nya är helt... ja, nya! :o)
Enjoy!

"Smoking sax"

"Odjur i blåsväder"

"Mobila hem"

"Stolt"

"Veronica goes crazy"

"Odjuren part II"

"Puman"

Japp, det var det.. för nu i allafall :o)
Må gott! 


Ett skepp kommer lastat... med Sveriges nya Formgivare!

Ett stenkast från Lidingö centrum och mitt bland de underbara trävillorna från sekelskiftet ligger den anrika Nyckelviksskolan. Den här helgen bjöd de på sin årliga vårutställning och den var verkligen välbesökt! Det strömmade in designintresserade och bilarna ringlade längs de smala gatorna. Det var tur jag tog bussen, för det hade blivit knepigt att hitta parkeringsplats.

Direkt när man kommer in på gårdsplanen så känner man av klimatet på skolan - det är som en kokande gryta, som formligen sjuder av kreativitet, skapande-lust och glädje. Jag blir djupt imponerad av eleverna, som verkligen "tänker utanför lådan" :o) Och det ska bli mycket intressant att se vad de kommer att hitta på i framtiden!

Här kommer ett axplock av det jag såg idag.
Enjoy!

På trä-programmet hade eleverna gjort massor med fina grejer, bland annat den här skrivbordslampan i trä.. så klart ;o)

En tekanne-drake - kolla in bakbenen! Tihi.. 


Flyttfågel :o)


Här hade man ett långt bord med kollektiv jeans-sömnad för besökarna. De hade jättekul!

Krokodil på picknick med en liten termos :o)


Det här stilleben kändes något makaber, men jag gillar den!


Och sist, men inte minst, träffade jag den här vackra ynglingen. Han heter Morgan och har sytt sina egna kläder! Han skulle verkligen platsa som elev på skolan, men han var besökare.. precis som jag :o)

Må gott!

tisdag 17 april 2012

DIY på årets Trädgårdsmässa


Jag hade helt klart en förhoppning om att det skulle börja pirra i mina vintersömniga fingrar, så fort jag kom in på Trädgårdsmässan. Jag hade behövt den energin till att börja ta mig an min balkong - just nu är den inte speciellt wow-ig... Alls! Men det kommer :o)

Jag upptäckte dock att det var en del som fick mig att bli riktigt glad i nyllet och gemensamt för de sakerna är att de lätt kan göras själv! DIY i trädgården och på balkongen - I like! Blev riktigt imponerad över utställarnas fantasi och kreativitet :o) Så, här kommer mina favoriter..

Enjoy!

Cool byrå med lite ätbart smått & gott..

Här har man hoppas över den traditionella täckbarken. Jorden är istället täckt med Ahlgrens Bilar!!

I väntan på blommor och blad, så har man stoppat nejlikor i små flaskor och hängt dom i ett träd. Snyggt och annorlunda. Tyvärr har jag inte riktigt det tålamodet, men du kanske har?! :o)

Kolla in bordet! Tihi..

Jaaa.. Perlagoner  i verktygslåda - why not! Kul idé!

Och sist har vi en tomatplanta i plåtkruka med en spaljé av gammalt lamp-skelett!

Det var det..
Må gott!

Foto: Veronica/QBV Design