Populära inlägg

måndag 28 november 2011

Mitt liv som inredningskonsult... så här i början!

Kom just på att jag äntligen har lite bilder att visa upp från några av de uppdrag jag hittills fått som konsult/stylist/fotograf!
Så dessa utgör är numer grunden för mitt cv.. Först ser vi tre kort från ett yttest smakfullt hem i Dalarna, som jag fick äran att fota!

Entré och hall med arbetshörna och stort ljusinsläpp. Lägg märke till dalahästarna ovanför dörrparet.

En myshörna i köket. Här visas antika rivjärn och diverse korgar som detaljer. Och jag älskar strömbrytarna i svart bakelit! Ett nytt hus med gammal själ. Så vackert!

Och badrummet med spa och bastu. Snygg färgsättning i vitt, brunt och knalligt turkost.

Följande bilder kommer från ytterligare ett hem med stark själ och personlighet. Ett hem som man blir glad av..
 för att det renoverats av husägare med verklig fingertoppskänsla för traditioner!

En del av köket i lantlig, men framför allt personlig stil.

I fönstret sitter en parad av fina nallebjörnar. Ett bra och kul tips för er som har fönster åt "fel håll" för blommorna :o)

Myshörna i badrummet med fårskinnspäls och släktfotografier längsmed bortre väggen.

Och med ett handgjort handfat gjort av krossad mosaik och betong. Ett riktigt vill-ha-handfat!


Här har husägarna byggt en veranda i äkta dalastil. Kolla in fönstren!

Och avslutningsvis kan vi se ett ursnyggt och modernt kök.
Då familjen som bor här renoverade, så fick jag äran att få frågor gällande val av golv, kakel och gardiner. Det kändes otroligt roligt att få vara en del av detta och så här blev det! 

Ett stort och inbjudande kök med sköna kontraster av grafiskt svart och vitt.

Luckorna är släta och vita, golvet går i svartbrunt metallic och kaklet blev i liggande svarta stavar. Gardinerna går i fransk lantstil och blev en bra kontrast till det moderna och avskalade.

Och här är en snygg och kul detalj i anslutning till spishällen..

Och här kan vi se ett hemtrevligt och personligt sovrum där jag smygit in lite reklam.. För det varma och vackra fårskinnsöverkastet kommer från  
BUS gården i Mora (se tidigare inlägg)


Det var allt för den här gången. Hoppashoppashoppas att jag snart får fler kul-iga uppdrag, så ni får se mer!!

Hej igen - I´m back!

Efter att ha haft en jäkligt jobbig infektion under en tand, så är jag nu tillbaka med bloggandet. Att infektionen knockade mig rejält är ingen överdrift.. Men nu är jag på benen igen - skönt är bara förnamnet!!

Förberedelserna inför inflytten på Studio Total fortgår sakterliga. Nu den 1/12 så flyttar QBV Design in i ett rum på ca 10 kvm och jag har skissat och funderat på hur jag ska ha det där inne.. Måste ha ritbord, skrivbord och kund-kontakt-bord samt hyllor och tavellister för att placera tavlor av en av mina favoritkonstnärer.. Stina Hedman! Kort kommer självklart läggas upp här sen :o)

Nu i helgen gav jag mig ut på osäker mark.. Blev ombedd att vara vittne/fotograf/florist på min bästa väns bröllop. Du må tro att jag var nervös. MEN det gick jättebra! Så här kommer lite bilder från det.

Här är Jessicas handbukett i färger som vitt, mörklila och lite grönt. Passade otroligt bra till klänningen.

Andres lilla knapphålsblomma..

Och mina underbara vänner som sa "JA" till varandra! :o)

Så vackra!

Må gott!

måndag 7 november 2011

Med sökaren inställd på Falun..

En helt ljuvlig oktoberdag - du vet när solen står högt på himlen, inte ett moln, ingen blåst utan allt bara är lugnt och luften härlig att andas - så tog jag med mig nya kameran till Falun. Vi (Nikon & jag) gick där och strosade hela dagen, och här är några av de bilder vi tog..

Hopptornet och en lift-grej som bara väntar på snön...

De här såg jag precis när jag skulle åka. Det hänger en knippe skor på ett snöre högt ovanför marken. Jag blev glad i hela magen, över att någon tagit sig tid med att göra det :o)

Måsar är uppenbarligen sociala djur - här satt de tätt intill varann och småkraxade..

Snygg och sliten hink vid Falu Gruva
Faluån i höstskrud
Jag vet inte vad det beror på, men jag är galet förtjust i slaggsten - tycker på fullaste allvar att slagghögarna är det vackraste med Falun! De ger färg åt hela staden.
Ett båtvrak - vackert!
Sjögräs - kort å gott!
...Och avslutningsvis har vi då Kåre-bocken som står ståtlig vid infarten till min vackra barndomsstad. Iallafall om man kommer från Borlänge-hållet :o)

fredag 4 november 2011

BUS gården i Mora - ett ställe väl värt ett besök!!

För ett par veckor sedan var jag i Dalarna för att hälsa på vänner och min familj. Hamnade i en ytterst trevlig syateljé i utkanten av Mora centrum på Morkarlbyvägen närmare bestämt, som jag rekommenderar VARMT! Den heter BUS gården..
Här trängs varma skinnhandskar med mössor och plädar. Jackor och vackra fårskinnskragar står sida vid sida med underbara halsband med pärlemorknappar. Man har dalahästar, brickor och annat med modern kurbits.
Hela ateljén andas gedigert hantverk och tomteverkstad - jag blev glad i hela kroppen så fort jag öppnade dörren till denna plats!

Så här ser det ut. Enjoy!

Vackrare och mer unika halsband får man leta efter - inget är det andra likt. Det enda gemensamma är att designern, Kol Barbro Johansson, använder endast pärlemorknappar. Vilket arbete!
 
Skaparverkstan..

Här med..

Fårskinnskuddar

Den här lilla björnen fick mitt hjärta att smälta.. Jo, på riktigt!! :o)

Min kära mamma poserar med löstagbar fårskinnskrage. Så SNYGG!

Här är bara ett axplock av vad Anna & Babsan skapat, men brickan med kurbitsar på har Britta i Dalarna gjort..


Pärlemosmycke och urtjusiga fårskinnsdetaljer.

Me Like A Lot!!